x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turneul lui Hillary Clinton în Africa: Popas Angola

Turneul lui Hillary Clinton în Africa: Popas Angola

09 Aug 2009   •   00:00

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a sosit duminică în Angola, unul dintre principalii producători de petrol din Africa şi a treia etapă a turneului său pe continentul negru, relatează AFP.



Oficialul american se va întâlni în cursul zilei cu omologul său angolez, Assunçăo dos Anjos, cu ministrul petrolului, Pétrole José Botelho de Vasconcelos, şi cu parlamentari angolezi. Luni dimineaţă, Hillary Clinton va avea o întrevedere cu preşedintele Angolei, José Eduardo dos Santos, înainte de a decola spre Republica Democrată Congo /RDC/.

Prima vizită a dnei Clinton în Angola, ţară care vizează locul de principal producător de petrol de pe continentul african, va fi axată pe chestiuni comerciale.


Turneul secretarului de stat are loc la o lună după apelul lansat Africii de preşedintele Barack Obama, în capitala ghaneză Accra, de a combate practicile antidemocratice, conflictele şi maladiile. Turneul vizează să demonstreze continentul african implicarea noii administraţii americane în problemele sale, şi va mai cuprinde Republica Democrată Congo, Nigeria, Liberia şi Republica Capului Verde.

×
Subiecte în articol: externe