x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina a recunoscut ca ajutor umanitar încărcătura convoiului din Rusia

Ucraina a recunoscut ca ajutor umanitar încărcătura convoiului din Rusia

de Agerpres    |    17 Aug 2014   •   08:56
Ucraina a recunoscut ca ajutor umanitar încărcătura convoiului din Rusia

Ministrul ucrainean al politicii sociale Liudmila Denisova a semnat un ordin de recunoaştere ca ajutor umanitar a încărcăturii Comitetului Internaţional al Crucii Roşii /CICR/ transportate de convoiul rus. Încărcătura va fi mutată de CICR în Ucraina prin punctul de control 'Doneţk' de la frontiera cu Rusia, informează, în noaptea de sâmbătă spre duminică, agenţia RIA Novosti, în ediţia rusă online.

Partea ucraineană a recunoscut ca ajutor umanitar toate cele 1.800 de tone de marfă transportate de convoiul din Rusia, potrivit site-ului guvernului ucrainean sâmbătă. În Ucraina, marfa va fi transportată de Crucea Roşie prin punctul de control 'Doneţk'. Ordinul a fost semnat de ministrul politicii sociale Liudmila Denisova.

Citeşte şi: Reuniune diplomatică ruso-ucraineană la Berlin, după acordul privind convoiul umanitar

'În conformitate cu articolele 4 şi 5 din legislaţia Ucrainei +Cu privire la ajutorul umanitar+, luând în considerare iniţiativa preşedintelui Ucrainei Petro Poroşenko referitoare la primirea de ajutor umanitar în cadrul unor misiuni umanitare internaţionale sub egida Comitetului Internaţional al Crucii Roşii /CICR/, încărcătura este recunoscută ca ajutor umanitar', se spune într-un comunicat citat de site-ul cabinetului ucrainean.

O scrisoare cu o listă a mărfurilor transportate a fost primită sâmbătă de Ministerul Politicii Sociale de la Kiev, semnată de preşedintele delegaţiei regionale a CICR în Rusia, Belarus şi Republica Moldova, Pascal Cuttat. Potrivit scrisorii, marfa include 12 tipuri de bunuri cu greutate totală de 1.856,3 kg. Acest lucru este în întregime în concordanţă cu greutatea încărcăturii trimise de la Moscova de 1.800 tone.

'Beneficiarul ajutorului umanitar - Misiunea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii în Ucraina. Încărcătura va fi mutată de reprezentanţii CICR în Ucraina prin punctul de control +Doneţk+', precizează comunicatul.

×