x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina a reușit joi să evacueze cu succes 79 de civili din orașul asediat Mariupol

Ucraina a reușit joi să evacueze cu succes 79 de civili din orașul asediat Mariupol

22 Apr 2022   •   08:20
Ucraina a reușit joi să evacueze cu succes 79 de civili din orașul asediat Mariupol
Sursa foto: Hepta

Pavlo Kirilenko, administratorul militar regional din Donețk, a declarat că 79 de locuitori ai orașului asediat Mariupol au fost evacuați în siguranță joi în Zaproizhzhia.

Într-o postare pe Telegram, Kirilenko a declarat că, după mai multe întârzieri și încercări eșuate de a deschide un coridor de evacuare din orașul asediat, „este pentru prima dată de la începutul blocadei orașului Mariupol de către forțele de ocupație rusești, când am reușit să evacuăm locuitorii într-un mod organizat și să-i ducem în siguranță”.

Kirilenko a declarat că aproape 100.000 de locuitori din Mariupol au ajuns deja în Zaporizhzhia, promițând că autoritățile ucrainene vor continua să lucreze din greu pentru ca toți cei care doresc să scape din orașul asediat să poată face acest lucru.

Kirilenko a declarat că, în timpul încercărilor anterioare de a scoate civilii afară, forțele rusești au încălcat acordurile, obligându-i pe cei care au evadat să se bazeze pe transportul privat.

„De data aceasta, patru autobuze au reușit să părăsească orașul asediat într-un mod organizat. Este mult mai puțin decât s-a convenit, dar ne bucurăm totuși pentru fiecare viață salvată”, a declarat Kirilenko înainte de a-i felicita pe toți cei evacuați care au reușit să scape.

×