x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina acuză Rusia că a executat prizonieri de război răniți

Ucraina acuză Rusia că a executat prizonieri de război răniți

de Redacția Jurnalul    |    19 Feb 2024   •   01:00
Ucraina acuză Rusia că a executat prizonieri de război răniți
Sursa foto: Hepta

Autoritățile ucrainene au declarat, duminică, că au deschis o anchetă în legătură cu uciderea unor militari ucraineni prizonieri de război, șase în orașul Avdiivka și doi într-un sat din aceeași regiune.

"A fost lansată o anchetă privind împușcarea prizonierilor de război ucraineni neînarmați din Avdiivka și Vesele", a anunțat biroul de procuratură din regiunea Donețk pe Telegram, relatează Reuters.

Procurorii s-au referit la informații despre "executarea a șase prizonieri" într-o poziție din Avdiivka, adăugând că aceștia erau "grav răniți și așteptau să fie evacuați".

De asemenea, potrivit biroului de procuratură din Donețk, un fragment video filmat de o dronă arată un soldat rus care împușcă doi soldați ucraineni capturați în satul Vesele.

Anterior, duminică, canalul oficial Telegram al forțelor terestre ucrainene a partajat o înregistrare video filmată dintr-o dronă, în care apare un militar rus care se apropie de doi bărbați în uniformă ucraineană, aflați într-un șanț îngust, și îi împușcă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia prizonieri