x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina amenință că va ataca podul din Strâmtoarea Kerci

Ucraina amenință că va ataca podul din Strâmtoarea Kerci

17 Iun 2022   •   10:53
Ucraina amenință că va ataca podul din Strâmtoarea Kerci

Ucraina amenință indirect că va ataca podul din Strâmtoarea Kerci care leagă peninsula Crimeea de Rusia continentală. În replică, Moscova a anunțat că ca bombarda Kievul. scrie dpa.

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au publicat detalii ale construcției. Documentul are circa 300 de pagini și prezintă informații despre construcția podului, despre spun că ar fi informații oficiale. 

Totodată, generalul Dmitro Marcenko, a declarat ieri că podul va fi "ţinta numărul unu" a Kievului dacă va obţine armamentul necesar. El a precizat că Moscova foloseşte podul pentru a transporta provizii în Crimeea şi în sudul Ucrainei.

Podul are o lungime de 18 kilometri și leagă peninsula Crimeea de Rusia continentală.

În același timp, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a afirmat că Rusia a luat măsurile necesare pentru securitatea Crimeei și autoritățile ruse știu că Ucraina vrea să atace podul. 

În același timp,  în replică, Moscova a anunțat că ca bombarda Kievul.

De asemenea, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a spus că afirmațiile generalului Marcenko încalcă promisiunile președintelui Volodimir Zelenski și ale occidentalilor care au promis că nu vor folosi arme cu rază lungă de acțiune pentru a ataca Rusia. 

Însă Rusia a anexat unilateral peninsula Crimeea în 2014. 

×
Subiecte în articol: ucraina crimeea Rusia stramtaorea kerci