x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina anunță că 7 civili au fost uciși și 27 răniți de forțele ruse în regiunea Harcov

Ucraina anunță că 7 civili au fost uciși și 27 răniți de forțele ruse în regiunea Harcov

15 Apr 2022   •   15:47
Ucraina anunță că 7 civili au fost uciși și 27 răniți de forțele ruse în regiunea Harcov
Sursa foto: Captura Video

Mai mulți civili au murit în satul Borovaya din nord-estul țării, după ce trupele rusești ar fi deschis focul asupra unor autobuze care transportau civili, potrivit Biroului procurorului regional din Harkov, citat de Sky News.

"Pe 14 aprilie, militari ruşi au tras asupra unor autobuze care evacuau civili în localitatea Borova. Potrivit primelor informaţii, 7 persoane au fost ucise şi alte 27 au fost rănite", a scris Parchetul, pe Telegram.

Dmitro Chubenko a declarat că oficialii ucraineni încearcă să stabilească circumstanțele presupusului atac, care ar fi avut loc astăzi.

El a adăugat că anchetatorii analizează rutele și destinația vehiculelor. Se crede că acestea transportau civili pe teritoriul controlat de Rusia.

Chubenko a mai spus că Ucraina a deschis o procedură penală în legătură cu această presupusă „încălcare a legilor și obiceiurilor de război, combinată cu o crimă premeditată".

Sky News nu a reușit să verifice informația din surse independente.

Totodată, la sud, în regiunea Zaporojie, o persoană a fost ucisă şi alte 5 au fost rănite în bombardamente ruse împotriva oraşului Vasilivka, unde mai multe case, un magazin alimentar şi o instalaţie de la gara feroviară din Tavriisk au fost avariate.

×
Subiecte în articol: Harcov