x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina anunță că mai multe localități din regiunile Donbas și Harcov au fost cucerite de forțele ruse

Ucraina anunță că mai multe localități din regiunile Donbas și Harcov au fost cucerite de forțele ruse

27 Apr 2022   •   14:39
Ucraina anunță că mai multe localități din regiunile Donbas și Harcov au fost cucerite de forțele ruse
Sursa foto: Agerpres

Autoritățile ucrainene recunosc faptul că mai multe localități din regiunile Donbas și Harcov se află acum sub controlul forțelor ruse, scrie AFP.

Armata rusă atacă în direcţia Barvinhove, a cucerit localitatea Zavodi şi periferia de nord-est a orașului Velika Komîşuvaha, transmite Ministerul ucrainean al Apărării. În direcţia Lîman, a fost ocupată localitatea Zaricine.

În apropiere de Severodoneţk, unul dintre orașele mari din zonă, armata rusă a preluat controlul asupra localităţii Novotohivske şi efectuează o ofensivă în direcţia Orihove.

Totodată, partea rusă a anunțat că a avansat în estul și sudul Ucrainei prin ocuparea întregii regiuni Herson, scrie dpa. 

"Armata rusă a preluat controlul asupra întregii regiuni Herson, părţi din regiunile Zaporojie şi Nikolaev, precum şi părţi semnificative din Republicile Populare Doneţk şi Lugansk", a declarat general-colonelul Mihail Mizinţev.

Acesta susține că viața locuitorilor din zonele respective revine la normal, au început lucrările pentru culturile de primăvară iar infrastructura este reparată. 


 

×
Subiecte în articol: donbas Harcov