x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina anunță livrări de 3,7 milioane de tone de cereale după semnarea acordului de la Istanbul

Ucraina anunță livrări de 3,7 milioane de tone de cereale după semnarea acordului de la Istanbul

18 Sep 2022   •   20:30
Ucraina anunță livrări de 3,7 milioane de tone de cereale după semnarea acordului de la Istanbul
Sursa foto: Unsplash.com

După semnarea acordului de la Istanbul, au plecat din porturile ucrainene la Marea Neagră 165 de nave încărcate cu 3,7 milioane de tone de cereale Un număr total de 165 de nave, având la bord 3,7 milioane de tone de produse agricole, au plecat din porturile ucrainene de la Marea Neagră, anunță Ministerul Infrastructurii de la Kiev, citat de Reuters.

Totodată, instituția precizează că alte 10 nave încărcate cu 169.300 de tone de produse agricole sunt programate să plece astăzi.

Ucraina este unul dintre cei mai mari exportatori de cereale din lume, cu circa 6 milioane de tone  pe lună. 

Acordul a fost semnat pe 22 iulie  2022 la Istanbul de Rusia și Ucraina, sub supravegherea  ONU și a Turciei și prevede formarea de culoare securizate prin Marea Neagră pentru livrările de cereale din Ucraina. Totodată, Rusiei i se permit exporturile de produse agricole și îngrășăminte dar Moscova acuză că livrările sunt afectate din cauza sancțiunilor occidentale, care deși nu privesc aceste domenii, este greu ca navele să încheie asigurări și să facă plăți. 

×
Subiecte în articol: ucraina cereale istanbul marea neagra