x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina cere asistenţă din Occident în contextul atacurilor ruse asupra reţelei energetice

Ucraina cere asistenţă din Occident în contextul atacurilor ruse asupra reţelei energetice

20 Oct 2022   •   21:37
Ucraina cere asistenţă din Occident în contextul atacurilor ruse asupra reţelei energetice
Sursa foto: Hepta

Administraţia Volodimir Zelenski le-a cerut, joi, partenerilor din NATO şi din Uniunea Europeană să furnizeze asistenţă Ucrainei, în contextul atacurilor Rusiei asupra infrastructurii energetice.

Potrivit Kievului, bombardamentele ruse din ultimele săptămâni au afectat aproape 40% din capacitatea Ucrainei de a produce electricitate.

În acest context, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a cerut asistenţă din partea Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene, conform CNN. "Atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice esenţiale sunt crime de război, pentru care tragem Rusia la răspundere. Teroarea rachetelor ruse nu va distruge mobilizarea Ucrainei şi a partenerilor", a afirmat Dmitro Kuleba.

Ministrul ucrainean de Externe a precizat că Ucraina va primi generatoare de electricitate şi echipamente pentru transportul gazelor. "Primele livrări au fost deja aranjate din Italia, Franţa, Lituania, Finlanda, Germania şi Polonia. Primele aproximativ 600 de echipamente vor ajunge în Ucraina săptămâna viitoare", a declarat Kuleba.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina