x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina cere Chinei garanții de securitate. Dmitro Kuleba: Am tot bătut la ușa NATO, dar nu s-a deschis niciodată

Ucraina cere Chinei garanții de securitate. Dmitro Kuleba: Am tot bătut la ușa NATO, dar nu s-a deschis niciodată

01 Mai 2022   •   18:55
Ucraina cere Chinei garanții de securitate. Dmitro Kuleba: Am tot bătut la ușa NATO, dar nu s-a deschis niciodată
Sursa foto: Hepta

Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, a propus sâmbătă Chinei să devină unul dintre garanții securității Ucrainei, potrivit The Guardian.

„Propunem Chinei să devină unul dintre garanții securității Ucrainei, acesta este un semn al respectului și încrederii noastre în Republica Populară Chineză. Credem, de asemenea, că acest război nu este în interesul Chinei”, a spus Kuleba.

Presa de stat din China a publicat două interviuri cu miniștrii de Externe ai Rusiei și Ucrainei.

Dmitro Kuleba a cerut Chinei și celorlalți membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, să ofere garanții de securitate pentru Kiev, potrivit agenției Xinhua.

El a mai spus că situația nu escaladează din cauza Ucrainei: „Ne exercităm dreptul de a ne apăra".

China s-a angajat să ofere Ucrainei „garanții de securitate”, în 2013, dacă va fi invadată sau amenințată cu un atac nuclear, dar a părut evazivă pe aceeași temă în urma invaziei Rusiei.

Kuleba a cerut din nou, zilele trecute, garanții de securitate și din partea țărilor occidentale.

„Ucraina a renunțat la arsenalul nuclear de dragul păcii mondiale. Am tot bătut apoi la ușa NATO, dar nu s-a deschis niciodată. Vidul de securitate a dus la agresiunea Rusiei. Lumea întreagă datorează Ucrainei securitate și cerem statelor să spună ce garanții de securitate sunt gata să ne ofere”, a transmis acesta pe Twitter.

 

 

×
Subiecte în articol: Dmitro Kuleba