x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina examinează varianta instituirii legii marţiale în estul Ucrainei

Ucraina examinează varianta instituirii legii marţiale în estul Ucrainei

04 Iun 2014   •   09:05
Ucraina examinează varianta instituirii legii marţiale în estul Ucrainei

Preşedintele interimar ucrainean, Oleksandr Turcinov, a dat ordine să se examineze în regim de urgenţă propunerea de a institui legea marţială în regiunile Doneţk şi Lugansk.

"În conformitate cu articolele 106 şi 112 din Constituţia Ucrainei, ordon SNBO, în comun cu Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Serviciile de Securitate şi Serviciul Vamal, să examineze în regim de urgenţă necesitatea de a institui legea marţială în regiunile Doneţk şi Lugansk, unde se desfăşoară operaţiunea antiteroristă", se arată în ordinul semnat de Turcinov.

Instituirea legii marţiale, "ar împiedica şi ar opri evoluţia conflictului armat pe teritoriul Ucrainei. în acest mod vom putea evita moartea în masă a populaţiei paşnice şi a militarilor, precum şi a reprezentanţilor forţelor de ordine. Astfel vom asigura stabilizarea situaţiei şi revenirea la o activitate normală în aceste regiuni", subliniază Turcinov.

Ministrul Apărării, Mihailo Koval, a declarat vineri că militarii ucraineni au "curăţat complet" o parte din estul ţării de insurgenţi proruşi, conform AFP.

×