x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina finanțează apărarea împotriva Rusiei cu donații în criptomonede

Ucraina finanțează apărarea împotriva Rusiei cu donații în criptomonede

28 Feb 2022   •   17:45
Ucraina finanțează apărarea împotriva Rusiei cu donații în criptomonede

Ucraina a primit donații în criptomonede după izbucnirea ostilităților cu Rusia, astfel încât a putut să aloce fonduri apărării fără să depindă de bănci, arată o analiză eToro. 

Autoritățile de la Kiev a impus reguli mai stricte pentru transferurile de bani, astfel încât cumpărătorii ucraineni preferă criptomoneda USDT a Tether, conectată la dolarul american, care a fost mai stabilă în ultimul timp.

"În ultimele zile, cererea pentru Tether şi alte token-uri pe prima linie a fost o reamintire grăitoare a importanţei criptoactivelor, nu doar ca o alternativă atunci când încrederea în monedele tradiţionale şi accesul la acestea este grav limitat, ci şi ca instrument de schimbare a mentalităţii colective", spune Simon Peters, analist eToro.

Ucraina a adoptat o lege în 2021 prin care a permis băncii centrale să emită propria monedă digitală. 

Acum, ONG-urile din această țară au primit donații în monede digitale, un singur donator trimițând circa 3 milioane de dolari în bitcoin. Până în prezent există circa 4.000 de donații importante în criptomonede

Pe plan internațional, piața de criptomonedelor a scăzut din cauza conflictului din Ucraina. Bitcoin a scăzut la jumătate din valoarea sa anterioară, ajungând la circa 38.000 de dolari, iar Etherum valoarează 2.600 de dolari. 


 

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia criptomonede