x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina / Fostul ginere al lui Iuşcenko, atacat de mascaţi!

Ucraina / Fostul ginere al lui Iuşcenko, atacat de mascaţi!

09 Iun 2009   •   00:00

Fostul ginere al preşedintelui ucrainean Viktor Iuşcenko, omul de afaceri Mihail Gonciar, a fost atacat de trei mascaţi, chiar în blocul unde locuia. Atacul avusese loc la data de 7 iunie, însă informaţia a fost dată publicităţii abia peste două zile, de surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei.



Gonciar a fost soţul Vitalinei Iuşcenko, fiica lui Viktor Iuşcenko, fiind tatăl nepoţelei preşedintelui, Iarina. Potrivit cotidianului ucrainean Segodnia, Viktor Iuşcenko s-a dezis de orice legătură de rudenie cu Gonciar, declarând că 'familia sa nu are nimic în comun cu acest om'.

După cum relatează Segodnia, Gonciar se întorcea acasă la orele 3 noaptea, nefiind însoţit de garda sa de corp. În scara blocului, atenţia omului de afaceri a fost atrasă de lift, care urca în acel moment la etajul 6, unde se află apartamentul său, fapt care l-a îngrijorat pe Gonciar, deoarece omul de afaceri ştia că vecinii săi de palier lipseau de acasă. Acest lucru l-a făcut pe Gonciar să urce la etajul al 5-lea, de unde a văzut că la uşa apartamentului său se află trei persoane mascate. Omul de afaceri a încercat să fugă, însă cei trei l-au ajuns, l-au bătut şi l-au dus undeva în pădure. Acolo cei trei i-au luat cheile de la apartament şi seif, după care, lăsându-l pe Gonciar singur, s-au întors în apartamentul acestuia.

Din apartament au fost furate circa 1,2 milioane de grivne /circa 150.000 de dolari/, precum şi mai multe ceasuri de firmă. Potrivit uneia dintre versiunile luate în calcul de anchetatori, în jaf ar putea fi implicat chiar garda de corp a lui Gonciar.

×
Subiecte în articol: externe gonciar