x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina: Gripa Porcină ucide 155 de persoane!

Ucraina: Gripa Porcină ucide 155 de persoane!

09 Noi 2009   •   00:00

Ministerul ucrainean al Sănătăţii, citat de Ukrainian News Agency, a anunţat că 155 de decese au fost cauzate, până duminică, de gripă şi infecţii respiratorii acute. Din 155 de persoane, 63 au murit în regiunea Liov, 24 în regiunea Ivano-Frankivsk, câte 17 în regiunile Ternopil şi Cernăuţi, şapte în regiunea Hmelniţki, patru în Volin, şase în Rivne, trei în regiunea Kiev, două în regiunea Zakarpatia, trei în regiunea Viniţia, două în oraşul Kiev şi câte unul în Crimeea, Doneţk, Odessa, Poltava, Harkiv, Herson şi Cerkasi.



Gripa şi infecţiile respiratorii acute au afectat 969.274 de persoane începând din data de 29 octombrie, inclusiv 48.972 care au necesitat spitalizare. În Kiev, 50.366 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă şi infecţii respiratorii acute. La 30 octombrie, Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de gripă A H1N1 în Ucraina.

Prim-ministrul Iulia Timoşenko a apreciat, la reuniunea cu reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, că situaţia epidemiologică din Ucraina este în curs de ameliorare. Ea a declarat că vârful îmbolnăvirilor de gripă şi infecţii respiratorii acute a fost înregistrat la 4 noiembrie, cu aproximativ 127.000 de persoane bolnave, acest număr scăzând la aproximativ 32.500, începând cu duminică. Premierul şi-a exprimat convingerea că măsurile dure întreprinse de Guvern sunt necesare, afirmând în acelaşi timp că Ucraina are suficiente vaccinuri împotriva gripei sezoniere. Timoşenko s-a arătat de asemenea încrezătoare că regiunile, unde pragul epidemiologic nu a fost încă atins, sunt complet pregătite împotriva gripei şi infecţiilor respiratorii acute.

×
Subiecte în articol: externe