x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina începe să primească armament nou din statele occidentale: rachete anti-navă și obuziere

Ucraina începe să primească armament nou din statele occidentale: rachete anti-navă și obuziere

28 Mai 2022   •   16:55
Ucraina începe să primească armament nou din statele occidentale: rachete anti-navă și obuziere

Ucraina a început să primească rachete anti-navă Harpoon din Danemarca și obuziere autopropulsate din SUA, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov.

"Apărarea de coastă a țării noastre nu numai că va fi întărită de rachetele Harpoon, dar acestea vor fi folosite de echipe ucrainene antrenate", a scris Reznikov pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că rachetele Harpoon shore-to-ship vor fi utilizate alături de rachetele ucrainene Neptun în apărarea coastei țării, inclusiv a portului sudic Odesa.

Reznikov a declarat că livrările de rachete Harpoon au fost rezultatul cooperării între mai multe țări, precizând că livrările din Danemarca au avut loc "cu participarea prietenilor noștri britanici".

Ucraina a primit, de asemenea, o serie de piese de artilerie grea, a spus el, inclusiv obuziere autopropulsate M109 modificate, fabricate în SUA, care vor permite armatei ucrainene să lovească ținte de la distanțe mai mari.

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia obuziere rachete harpoon