x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina își propune să înarmeze un milion de persoane

Ucraina își propune să înarmeze un milion de persoane

13 Mai 2022   •   20:46
Ucraina își propune să înarmeze un milion de persoane
Sursa foto: Hepta

Ministrul ucrainean al apărării a declarat că speră să înarmeze un milion de luptători, în timp ce țara se pregătește pentru o "nouă și lungă fază de război", conform BBC.

Oleksiy Reznikov a precizat într-o postare pe Facebook că Ucraina va trebui "să planifice meticulos resursele" și să "evite greșelile" pentru a câștiga războiul. Deja, a spus el, Rusia a suferit o "înfrângere strategică".

Sosirea de arme străine și "stimularea producătorilor ucraineni" ar contribui la înclinarea și mai mult a balanței împotriva Rusiei, a continuat el.

Dar, înainte de aceasta, Ucraina "se va confrunta cu săptămâni extrem de dificile".

"Nimeni nu poate spune câte. În acea perioadă, vom ține apărarea în primul rând cu propriile noastre resurse împotriva inamicului înnebunit de furie", a prezis el.

"Presiunea tot mai mare a sancțiunilor împotriva Rusiei și creșterea asistenței străine pentru Ucraina ar trebui să creeze, în câteva luni, condițiile în care Kremlinul va pierde în cele din urmă toate șansele de a obține vreun succes. Atunci va apărea o nouă fereastră de oportunitate pentru Ucraina. În această perioadă extrem de grea, avem nevoie de unitate, coeziune, voință și răbdare", a conchis ministrul apărării.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ucraina