x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina: Legea de amnistie pentru manifestanţi intră în vigoare luni

Ucraina: Legea de amnistie pentru manifestanţi intră în vigoare luni

16 Feb 2014   •   20:42
Ucraina: Legea de amnistie pentru manifestanţi intră în vigoare luni

Legea de amnistie pentru manifestaţii ucraineni intră în vigoare luni, a anunţat duminică parchetul general, după evacuarea sediului primăriei din Kiev şi a altor clădiri publice în provincie, o condiţie prealabilă a aplicării acestei legi, relatează AFP.

'Legea intră în vigoare începând cu 17 februarie 2014 şi prevede abandonarea urmăririlor în justiţie în cazul persoanelor care au comis infracţiuni între 27 decembrie şi 2 februarie', a indicat parchetul într-un comunicat.

Duminică, o mie de manifestanţi s-au adunat în faţa sediului primăriei din Kiev pentru a cere aplicarea 'imediată' a legii de amnistie în cazul manifestanţilor urmăriţi în justiţie.

Cu câteva ore înainte, opoziţia ucraineană evacuase sediul primăriei Kievului, unul din centrele mişcării de contestare, pe care-l ocupa din luna decembrie, provocând dezamăgire în rândul multora din manifestanţi.

Evacuarea a fost o condiţie-cheie pentru punerea în aplicare a legii de amnistie pentru 234 de protestatari, care au fost puşi în libertate vineri, dar care rămân inculpaţi pentru infracţiuni pasibile cu până la 15 ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: proteste ucraina