x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina: Miting-referendum pentru mai multă autonomie desfăşurat la Harkov

Ucraina: Miting-referendum pentru mai multă autonomie desfăşurat la Harkov

de Agerpres    |    16 Mar 2014   •   20:05

Circa 6.000 de manifestanţi proruşi au organizat duminică la Harkov, în estul Ucrainei, în ciuda unei interdicţii din partea justiţiei, un miting-referendum pentru mai multă autonomie şi pentru 'suveranitatea' limbii ruse, în aceeaşi zi în care peninsula ucraineană Crimeea votează pentru alipirea sa la Rusia, transmite AFP.

Organizatorii adunării din acest oraş industrial, fostă capitală a Ucrainei, au distribuit 'buletine' în favoarea 'federalizării economice' şi a 'suveranităţii lingvistice' pe care doritorii puteau să le completeze şi să le pună într-o urnă improvizată.

La începutul manifestaţiei, un reprezentant al justiţiei locale s-a prezentat în faţa demonstranţilor pentru a le explica faptul că nu au autorizaţie să se reunească. Huiduit de mulţime, el a fost nevoit să se refugieze într-o maşină a poliţiei pe care manifestanţii au blocat-o pentru scurtă vreme înainte de a o lăsa să plece.

Scandând 'Rusia!', 'Referendum', 'Crimeea, suntem alături de tine', ei au desfăşurat un drapel rus cu o lungime de 100 metri în piaţa centrală din faţa administraţiei regionale, protejată de cordoane de poliţişti dotaţi cu căşti şi scuturi de protecţie. Pe de altă parte, partizanii Kievului au decis să-şi anuleze manifestaţia prevăzută pentru a evita provocările, notează AFP.

×
Subiecte în articol: criza ucraina