x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina susține că a neutralizat peste 4.500 de atacuri cibernetice în acest an

Ucraina susține că a neutralizat peste 4.500 de atacuri cibernetice în acest an

de Redacția Jurnalul    |    27 Dec 2022   •   10:10
Ucraina susține că a neutralizat peste 4.500 de atacuri cibernetice în acest an

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a neutralizat peste 4.500 de atacuri cibernetice asupra țării în acest an, a declarat un oficial de la Kiev, citat de CNN.

Ilya Vitiuk, șeful departamentului de securitate cibernetică al SBU, a declarat e că Ucraina "a intrat în 2022 cu opt ani de experiență în războiul hibrid", adăugând că "în momentul invaziei, eram deja pregătiți pentru cele mai rele scenarii". "Iar atacurile cibernetice masive pe care le-am respins în ianuarie și februarie au devenit un "antrenament" suplimentar înainte de invazie", a spus el.

Scara atacurilor cibernetice este acum mult mai mare, în special în comparație cu anii precedenți, a spus el. În 2020, au fost înregistrate aproape 800 de atacuri cibernetice, în timp ce în 2021 a sărit la 1.400, iar în 2022 numărul a crescut de peste trei ori. "Astăzi, țara agresoare lansează în medie peste 10 atacuri cibernetice pe zi. Din fericire, societatea ucraineană nici măcar nu știe despre majoritatea dintre ele", a declarat Vitiuk.

El a adăugat că atacatorii vizează energia, logistica, facilitățile militare, bazele de date guvernamentale și resursele de informații.

"Monitorizăm riscurile și amenințările în timp real, 24/7. Cunoaștem pe nume majoritatea hackerilor din serviciile speciale rusești care lucrează împotriva noastră. Lucrăm la documentarea lor", a spus Vitiuk, declarând că aceștia vor fi audiați la un viitor tribunal militar internațional.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atacuri cibernetice ucraina