x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina nu mai există ca ţară independentă, a devenit un satelit absolut al Occidentului!

Ucraina nu mai există ca ţară independentă, a devenit un satelit absolut al Occidentului!

14 Iul 2014   •   10:09
Ucraina nu mai există ca ţară independentă, a devenit un satelit absolut al Occidentului!

Ucraina nu mai există ca ţară independentă, ea a devenit un satelit absolut al Occidentului, a estimat Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), într-un interviu apărut luni în Rossiiskaia Gazeta, citat de ITAR-TASS.

"Pretenţiile de independenţă arată neconvingător la drept vorbind, deoarece nicio Ucraină independentă nu există astăzi, pur şi simplu. Această ţară (Ucraina) este total dependentă de Occident. Ea are acum o datorie externă de peste 100 de miliarde de dolari, din care 20 de miliarde trebuie rambursaţi cât mai curând. Şi dacă nu ar exista sprijinul politic şi financiar din exterior, ea ar fi o ţară în stare de faliment, un stat eşuat care ar putea să se rupă în bucăţi", a afirmat Puşkov, în opinia căruia Ucraina poate că şi dorea să fie independentă, dar a devenit complet dependentă de donatorii occidentali şi de SUA.

În opinia lui Aleksei Puşkov, criza ucraineană a devenit deja o criză internaţională.

"Dar numai Kievul este de vină că Ucraina face în prezent obiectul unei atenţii sporite din partea comunităţii internaţionale. În fine, au adus situaţia până la război şi nu au reuşit să găsească soluţii independente la contradicţiile care au condus la numeroase victime şi la un exod de zeci de mii de persoane de pe teritoriul Ucrainei'', spune oficialul rus, potrivit ITAR-TASS, citată de Agerpres.

"Noua conducere de la Kiev a mers pe calea susţinerii ultranaţionaliştilor, care au pus la cale masacrul de la Odesa. Aceasta, oră de oră, încalcă drepturile omului în estul ţării. Şi, de fapt, conducerea Ucrainei doreşte ca problemele existente să nu le rezolve ea, ci Occidentul, dar împotriva Rusiei", a opinat politicianul rus menţionat.

În acelaşi interviu, Puşkov mai constată că, în prezent, nu există o alternativă serioasă la cursul actual proamerican de la Kiev

×