x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina va primi o tranșă de 700 de milioane de dolari de la FMI

Ucraina va primi o tranșă de 700 de milioane de dolari de la FMI

19 Oct 2021   •   10:37
Ucraina va primi o tranșă de 700 de milioane de dolari de la FMI

Ucraina va primi o tranșă de împrumut de 700 de milioane de doalri de la FMI, din acordul de credit de 5 miliarde de dolari, care va fi prelungit până în iunie 2022, întrucât trebuia să expire în decembrie 2021, scrie Reuters. 

Kiev-ul a încheiat un acord stand-by u FM în 2020 pentru a face față crizei economice generată de pandemia de COVID-19 dar acordarea tranșelor a fost amâmnată din cauza îngrijorării privitoare la efectuarea reformelor în această țară. FMI a anunțat acum deblocarea banilor. 

Cele două părți au ajuns la o înțelegere privind politicile financiare, economice și structurale din Ucraina. 
Guvernatorul Băncii Naţionale a Ucrainei, Kyrylo Shevchenko, a anunţat că a aprobat un plan de aducere a creditelor neperformante în băncile de stat.
Ucraina a închis două treimi din băncile comerciale, între anii 2015-2017, care au devenit insolvente din cauza unor credite netransparente. Guvernul a trebuit să naţionalizeze PrivatBank, cea mai mare bancă comercială din Ucraina, care avea un deficit de capitalizare de peste 5,5 miliarde de dolari.

Totodată, Parlamentul Ucrainei a aprobat amendamente care consolidează independenţa Băncii Naţionale şi extind atribuţiile sale de reglementare.

×
Subiecte în articol: urcaina FMI