x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina va semna cu Rusia acorduri pentru anularea dezacordurilor comerciale

Ucraina va semna cu Rusia acorduri pentru anularea dezacordurilor comerciale

13 Dec 2013   •   15:17
Ucraina va semna cu Rusia acorduri pentru anularea dezacordurilor comerciale

Ucraina va semna marţi, 17 decembrie, la Moscova, acorduri în vederea anulării majorității dezacordurilor comerciale din relaţia cu Rusia, a anunțat premierul ucrainean Mykola Azarov, în timpul unei întrevederi avute vineri cu reprezentanţi ai industriei ucrainene, informează agerpres.ro.

"Marți, 17 decembrie, este programată o vizită la Moscova, pentru a semna, la nivel de președinți, acorduri care să anuleze majoritatea covârșitoare a incongruențelor din comerțul cu Federația Rusă", a spus Azarov, precizând că acordurile vor anula inclusiv contradicțiile din problemele vamale și cele ce țin de standardizare.

"Există programe mari, pe marginea cărora vor conveni preşedinţii: în domeniul construcțiilor de nave maritime, de avioane și în multe altele", a precizat Azarov.

"Conştientizăm importanţa pieţei Federaţiei Ruse pentru economia Ucrainei", a subliniat șeful guvernului ucrainean. 

Azarov a recunoscut, luna trecută, că Rusia se află la originea deciziei Ucrainei de a suspenda negocierile pentru semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Premierul adăugase, atunci, că nu s-a convenit nimic cu Moscova privind compensaţiile pentru această decizie şi că nu există un acord precis privind revizuirea preţului gazelor ruse pentru Ucraina.

"Începem negocieri la începutul lui decembrie cu Rusia privind restabilirea relaţiilor comerciale şi economice normale", a menţionat Azarov, la acea vreme.

×
Subiecte în articol: mykola azarov ucraina Rusia