x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 339.Ucraina are nevoie de asistenţă financiară suplimentară în valoare de 17 miliarde de dolari

Război în Ucraina, ziua 339.Ucraina are nevoie de asistenţă financiară suplimentară în valoare de 17 miliarde de dolari

de Redacția Jurnalul    |    28 Ian 2023   •   06:00
Război în Ucraina, ziua 339.Ucraina are nevoie de asistenţă financiară suplimentară în valoare de 17 miliarde de dolari
Sursa foto: Hepta

Ucraina va avea nevoie de 17 miliarde de dolari în plus, în cursul anului 2023, pentru remedierea daunelor reţelelor energetice, pentru operaţiuni de eliminare a minelor şi reconstruirea infrastructurii, a declarat vineri premierul Denis Şmihal, citat de agenţia Reuters.

"Anul acesta, avem nevoie de finanţare pentru acoperirea unui deficit bugetar imens, de aproximativ 38 de miliarde de dolari. Vor fi necesare alte 17 miliarde de dolari anul acesta pentru reconstruirea rapidă a reţelelor energetice, pentru operaţiuni umanitare în scopul deminării, pentru reconstruirea spaţiilor locative, a infrastructurii esenţiale şi sociale", a declarat Denis Şmihal.

Premierul Ucrainei a afirmat că în atacurile comise joi de armata rusă au fost afectate cinci relee de înaltă tensiune din centrul, sudul şi sud-vestul ţării.

Infrastructura energetică a Ucrainei a suferit avarii grave în urma bombardamentelor masive efectuate de Rusia în ultimele luni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina asistenta financiara