x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina vrea să-și sporească armata. Circa 100.000 de persoane în următorii 3 ani

Ucraina vrea să-și sporească armata. Circa 100.000 de persoane în următorii 3 ani

01 Feb 2022   •   14:48
Ucraina vrea să-și sporească armata. Circa 100.000 de persoane în următorii 3 ani

Ucraina vrea să-și suplimenteze trupele armate cu 100.000 de persoane în următorii 3 ani, a anunțat preşedintele Volodimir Zelenski în parlamentul de la Kiev, scrie Reuters.

''Sprijinul diplomatic pentru Ucraina este cel mai important şi necondiţionat începând din 2014, şi acesta continuă. Asistenţa militară şi tehnică pentru Ucraina este cea mai importantă, cea mai preţioasă şi continuă să sosească'', a declarat Zelenski.

Un conflict între forţele armate guvernamentale şi separatiştii susţinuţi de Moscova a început în estul Ucrainei. Acesta a dus la circa 13.000 de morți până acum.

Premierul britanic Boris Johnson şi omologul său polonez Mateusz Morawiecki vor ajunge, astăzi, la Kiev. În această săptămână vor mai sosi prim-ministrul olandez Mark Rutte şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. Totodată, 5 șefi ai diplomațiilor din state UE sunt așteptați săptămâna viitoare. 

Rusia a comasat circa 100.000 de soldați la frontiera cu Ucraina și se așteaptă la o invazie. Aceasta este nemulțumită de extinderea NATO spre est și vrea garanții că Alianța se va opri. Însă NATO nu vrea să le ofere.



 

×
Subiecte în articol: ucraina