x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucrainenii îşi vând voturile pe Internet

Ucrainenii îşi vând voturile pe Internet

de Sînziana Stancu    |    12 Ian 2010   •   00:00

Un vot la alegerile de duminică, din Ucraina, se vinde cu preţuri între 37 şi 63 de dolari, pe Internet. Acestea sunt câteva oferte lansate de cetăţeni ucrainieni dezgustaţi de situaţia din fosta republică sovietică, care nu mai cred într-un viitor bun al ţării, indiferent cine va veni la putere. "Nu mai cred în democraţia noastră, şi din cauza asta am de gând să îmi vând votul. Poate că vor mai fi alte zece voturi de vânzare", este una dintre ofertele lansate pe Internet.



Deşi serviciile de securitate ucrainene nu au făcut încă nici un comentariu cu privire la aceste anunţuri, potrivit Reuters o oficialitate a Comisiei Electorale Centrale a atras atenţia că vânzarea votului este ilegală, având consecinţe de ordin penal.

DEZILUZIONAŢI
Un muncitor în construcţii, Vadim, de 25 de ani, din Kiev, a declarat agenţiei Reuters care l-a contactat telefonic că el are deja "muşterii" pentru votul său, pe care l-a scos la bătaie online. "Nu mă interesează deloc politica din Ucraina. Nu mă interesează cine va fi preşedinte. Nu sunt un patriot", a mărturisit Vadim, adăugând că speră să mai adune de la familie şi prieteni vreo zece voturi, pe care nu le va vinde sub 60 de dolari "bucata".

Alegerile prezidenţiale de duminică ­ a cincea oară după declararea independenţei ţării, în 1991 ­ se vor desfăşura într-un climat de deznădejde şi îngrijorare, provocat de criza economică globală care a lovit şi Ucraina, ţară unde şomajul este în creştere, iar veniturile populaţiei, în scădere.

×
Subiecte în articol: externe