x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucrainenii au pierdut controlul asupra unor părți din orașul asediat Soledar

Ucrainenii au pierdut controlul asupra unor părți din orașul asediat Soledar

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2023   •   11:15
Ucrainenii au pierdut controlul asupra unor părți din orașul asediat Soledar

Specialiștii britanici care analizează evoluțiile de pe frotul ucrainean au anunțat că ucrainenii au pierdut controlul asupra unor părți din orașul asediat Soledar. Probabil, rușii controlează cea mai mare parte a orașului, mai spun britanicii, potrivit Sky News.

Noaptea trecută au apărut informații potrivit cărora Rusia a început un asalt puternic asupra orașului Soledar din estul Ucrainei. Trupele ucrainene s-au confruntat cu miltarii Wagner în oraș și în jurul acestuia.

De altfel, atacurile s-au intensificat în ultimele patru zile, iar Ministerul britanic al Apărării susține că forțele rusești și Wagner au făcut progrese tactice în micul oraș din Donbas și „probabil că dețin controlul asupra celei mai mari părți a așezării".

De asemenea, ministerul susține că prin ocuparea Soledar, rușii încearcă, „foarte probabil" să învăluiască orașul Bakhmut dinspre nord și să „întrerupă liniile de comunicații ucrainene".

„În ciuda presiunii crescute asupra Bakhmut, este puțin probabil ca Rusia să învăluie orașul în mod iminent, deoarece forțele ucrainene mențin linii defensive stabile în adâncime și controlul asupra rutelor de aprovizionare", au precizat britanicii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: ucraina ofensivă rusia