x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE a adoptat al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

UE a adoptat al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

03 Iun 2022   •   13:13
UE a adoptat al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Consiliul European a adoptat în mod oficial cel de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza agresiunii sale în Ucraina, se arată într-un comunicat de presă transmis vineri.

Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, a declarat că pachetul de sancțiuni a sporit „limitările la capacitatea Kremlinului de a finanța războiul prin impunerea de noi sancțiuni economice".

Sancțiunile au fost stabilite în timpul unui summit extraordinar al Consiliului European care s-a desfpșurat luni la Bruxelles.

„Interzicem importul de petrol rusesc în UE și, prin aceasta, tăiem o sursă masivă de venituri pentru Rusia. Întrerupem accesul mai multor bănci rusești cheie la sistemul internațional de plăți SWIFT. De asemenea, îi sancționăm pe cei responsabili pentru atrocitățile care au avut loc la București și Mariupol și interzicem mai mulți actori de dezinformare care contribuie activ la propaganda de război a președintelui Putin", a declarat Josep Borrell, potrivit CNN.

Consiliul a enumerat domeniile afectate de sancțiuni: embargo asupra petrolului, bănci rusești și belaruse, radiodifuziune, export, servicii de consultanță și restricții individuale.

Consiliul European este cel mai înalt organism politic al Uniunii Europene, care reunește șefii de stat sau de guvern din cele 27 de state membre ale UE.

(sursa: Mediafax)

×