x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE pregăteşte un nou pachet de ajutor pentru Grecia.

UE pregăteşte un nou pachet de ajutor pentru Grecia.

05 Iun 2011   •   10:02

Oficialii Uniunii Europene vor incepe pregatirea unui nou pachet de ajutor pentru Grecia. Potrivit Bloomberg, acest pachet va include un rol "voluntar" pentru investitori, dupa ce UE si FMI au aprobat a cincea transa a programului de imprumuturi de 110 miliarde euro pentru statul elen.

"Ma astept ca statele din zona euro sa accepte sa fie acordata finantare suplimentara Greciei in conditii stricte. Aceste conditii vor include implicarea sectorului privat pe baze voluntare", a declarat premierul luxemburghez, Jean-Claude Juncker, dupa o intalnire cu premierul elen, George Papandreou.

Papandreou a acceptat masuri suplimentare de austeritate si vanzari de active in valoare de 78 milarde de euro, pana in 2015, pentru a asigura primirea celei de-a cincea transe, de 12 miliarde de euro.

Seful guvernului de la Atena a acceptat sa deruleze reduceri "semnificative" ale numarului de angajati din sectorul de stat si sa infiinteze o agentie care sa se ocupe de vanzarea accelerata de active, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finnate de la Atena.

×