x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UIMITOR. Îngerii păzitori există! Un paramedic misterios a salvat viaţa unui copil de 12 ani

UIMITOR. Îngerii păzitori există! Un paramedic misterios a salvat viaţa unui copil de 12 ani

16 Noi 2012   •   11:51
UIMITOR. Îngerii păzitori există! Un paramedic misterios a salvat viaţa unui copil de 12 ani

Un băiat în vârstă de 12 ani din Marea Britanie, care a suferit leziuni extrem de grave într-un accident rutier, trăieşte şi şi-a reluat cursul normal al vieţii, deşi a trecut mai puţin de o lună de când a renăscut pentru a doua oară. Îngerul lui păzitor este un paramedic care i-a ţinut viaţa în mâini din momentul impactului până la sosirea ambulanţei, ca apoi să dispară.

Jake Tharme, un baieţel de numai 12 ani a fost la un pas de moarte, când maşina în care se afla împreună cu mama sa şi cei doi fraţi ai săi, a fost implicată într-un accident. Băieţelul s-a ales cu oasele feţei rupte asta după ce a trecut cu capul prin parbrizul maşinii, în timpul impactului.

În urma unor asemenea leziuni, şansele de viaţă sunt infime, pentru că sângele poate invada căile respiratorii,  iar fragmentele osoase pot provoca leziuni ale creierului. Însă, un paramedic aflat în timpul său liber, a fost martor la accident şi a intervenit rapid pentru a ajuta victimele implicate. După ce a realizat ce fel de leziuni avea Jake la cap, femeia pur şi simplu i-a ţinut faţa în mâini până la sosirea ambulanţei, iar apoi a dispărut. Jake a fost dus la spital, unde a avut nevoie de 200 de copci pentru ca medicii să-i pună faţa la loc, la propriu.

Despre femeia misterioasă care a ţinut viaţa lui Jake în propriile mâini, nu se mai ştie nimic. ''Imediat după impact am crezut că Jake e mort. Apoi o femeie mi-a bătut în geam, mi-a spus că e paramedic şi că are nevoie ca eu să rămân calmă'', povesteşte mama băiatului. ''Am intrat în panică, îmi spunea să fac tot felul de lucruri însă eu strigam că nu pot. A fost fermă, mi-a spus să-i tai centura de siguranţă şi hainele băiatului, ca să vadă dacă mai are şi alte leziuni în afară de cele de la cap. Nu am vrut, dar ea mi-a spus că trebuie să-l tină pe Jake de cap. A stat acolo până a sosit ambulanţa şi îi sunt foarte recunoscatoare. A salvat viaţa copilului meu'', povesteşte mama pentru Daily Mail.

În ciuda numeroaselor fracturi şi fisuri, Jake a fost rapid pus pe picioare de medici, iar acum a început să meargă din nou la scoală. Doar cicatricea de pe obrazul stâng o sa rămână permanent acolo pentru a-i reaminti băiatului ca în acea zi a câştigat la loterie o nouă şansă la viaţă.

×
Subiecte în articol: accident inger salvator paramedic