x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UK: Scandal sexual la nivel înalt

UK: Scandal sexual la nivel înalt

30 Oct 2017   •   13:50
UK: Scandal sexual la nivel înalt
Sursa foto: tupungato/Getty Images/iStockphoto

Guvernul britanic a anunțat, duminică, deschiderea unei anchete privind fapte ale ministrului pentru Comerț Internațional, care a recunoscut că i-a cerut secretarei să cumpere jucării sexuale, într-un moment în care mai mulți oameni politici sunt acuzați că au avut atitudini necorespunzătoare față de colaboratoarele lor, relatează AFP.

Ministrul Mark Garnier, care este și deputat al Partidului Conservator, a recunoscut, ieri, pentru publicația „The Mail on Sunday”, că i-a pus secretarei sale o poreclă cu caracter sexual și că i-a dat bani pentru a cumpăra două jucării sexuale, afirmând însă că acest lucru „nu a constituit deloc un act de hărțuire sexuală”. A fost deschisă o anchetă pentru a stabili dacă a fost încălcat codul de conduită al miniștrilor, a anunțat ministrul Sănătății, Jeremy Hunt, la BBC 1. El a adăugat că premierul britanic, Theresa May, îi va scrie președintelui parlamentului, John Bercow, în legătură cu acuzațiile de hărțuire și de agresiune sexuală împotriva mai multor aleși. Conform presei britanice, cel puțin patru deputați sunt vizați de aceste acuzații, care au fost calificate ca fiind „profund îngrijorătoare” de către o purtătoare de cuvânt a premierului.

 

Măsuri severe la Londra

Guvernul a anunțat că vor fi luate „măsuri severe” împotriva miniștrilor care au avut un comportament necorespunzător. Duminică, fostul ministru conservator Stephen Crabb a recunoscut că a trimis mesaje „explicite” unei tinere de 19 ani, pe care a primit-o la un interviu de angajare în 2013. Stephen Crabb a fost nevoit să demisioneze anul trecut, după un incident de același fel. „Dacă aceste povești sunt adevărate, atunci, evident, sunt complet inacceptabile”, a reacționat ministrul Sănătății, la BBC 1.

Mark Garnier a recunoscut că i-a dat bani secretarei pentru a cumpăra jucării sexuale.

×