x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultima dezbatere Obama - Romney, câștigată de președinte (VIDEO)

Ultima dezbatere Obama - Romney, câștigată de președinte (VIDEO)

de Robert Veress    |    23 Oct 2012   •   06:08
Ultima dezbatere Obama - Romney, câștigată de președinte (VIDEO)
Sursa foto: Ultima dezbatare televizata dintre Barack Obama si Mitt Romney - alegeri SUA 2012
UPDATE 06:32
Vezi aici o transcriere completă, în engleză, a întregii dezbateri din această seară.

Vezi aici înregistrarea dezbaterii.

UPDATE 06:17

Conform sondajului CNN, dezbaterea a fost câștigată net de Barack Obama cu 48% dintre respondenți considerând că a fost mai bun în această seară (dimineață, în România) și doar 40% pronunțându-se în favoarea lui Mitt Romney. În acest fel, scorul general al celor trei dezbateri este de 2-1, în favoarea actualului președinte. În timp ce tabăra democraților exultă, susținătorii lui Romney încearcă, acum, să acrediteze ideea că, de fapt, nu dezbaterile televizate decid câștigătorul alegerilor.

Ultima dezbatatere televizată din cursa pentru președinția SUA în următorii patru ani s-a încheiat în urmă cu câteva minute.
Barack Obama a fost dezinvolt, sigur pe sine, a avut replici credibile la aproape toate atacurile republicanului Mitt Romney, ridiculizându-l, pe alocuri, cu atitudinea schimbătoare pe care a aratat-o în probleme delicate, precum continuarea prezenței americane din Afganistan.
Dezbaterea a fost focalizată pe teme de politică externă, iar analiștii consultați de CNN după încheierea dezbaterii au fost de acord, la unison, că Barack Obama este câștigătorul detașat.

Majoritatea electorilor care erau indeciși înaintea dezbaterii au declarat că și-au format o opinie definitivă după dezbatere. Cei intervievați de CNN au declarat că s-au decis să „rămână” cu Barack Obama.

CNN va prezenta, în curând, un sondaj de opinie care vor arăta ce cred cei circa 75 de milioane de telespectatori americani despre această dezbatere.

Știre în curs de actualizare.

×