x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimul elefant de circ din Anglia, sub loviturile bestiale ale unui îngrijitor român - video

Ultimul elefant de circ din Anglia, sub loviturile bestiale ale unui îngrijitor român - video

26 Mar 2011   •   14:48
Ultimul elefant de circ din Anglia, sub loviturile bestiale ale unui îngrijitor român - video

158367-.jpgImaginile publicate pe dailymail.co.uk, filmate cu o cameră ascunsă la o fermă din Northamptonshire, exprimă povestea tristă a ultimului elefant de circ din Anglia, Anne, supus unui tratament de o cruzime fără limite de îngrijitorii săi.

Legat cu lanţuri la picioare, elefantul a suportat 48 de lovituri la corp şi la cap Din nefericire, cel surprins de imagini, plătit cu 8.000 de lire sterline pe an pentru a îngriji pachidermul, este, conform site/ului britanic, român.  

Întreaga operaţiune de sensibilizare a opiniei publice a fost pusă la cale de către o asociaţie de protecţie a animalelor, care a solicitat în numeroase ocazii proprietarului circului să predea elefantul unui sanctuar pentru animale. Numai că acesta a refuzat, motivând faptul că elefantul, cumpărat în urmă cu  de ani  face “parte din familie”, şi că despărţírea ar fi greu de suportat de către ambele părţí.

După vizionarea filmului, proprietarul a anunţat că-l va concedia pe angajatul român: "Sunt dezgustat şi nu pot să cred că totul s-a petrecut sub nasul meu. Am avut încredere în el şi verificam elefantul în fiecare oră, dar nu poţi fi acolo 24 de ore pe zi”, a declarat acesta.

Speranţa de viaţă a unui elefant este în jur de 70 de ani, Anne are 58, dar starea sa de sănătate nu se prezintă în parametrii foarte buni, mobilitatea sa fiind serios afectată de artrită. Animalul aparţine circului din anii ’50, când a fost cumpărat de părinţii actualului proprietar pentru circa 3.000 de lire sterline. 

×