x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ultimul şef mafiot din Camorra napoletană, arestat

Ultimul şef mafiot din Camorra napoletană, arestat

04 Mai 2009   •   00:00
Ultimul şef mafiot din Camorra napoletană, arestat

Poliţia italiană a reuşit duminică să îl aresteze pe Raffaele Diana, ultimul mare şef în libertate din clanul Casalesi al Camorrei napoletane, aflat pe lista celor mai periculoşi treizeci de infractori daţi în urmărire generală în Italia. Raffaele se ascundea într-un buncăr de ciment construit sub bucătăria unei case din localitatea Casal di Principe, de lângă oraşul Caserta.

După ce poliţia italiană, aflată în căutarea acestuia de mai bine de cinci ani mai, a descoperit alte două ascunzători similare în care se bănuia că s-ar fi aflat şeful clanului Casalesi, de această dată reţeaua de sprijin a clanului, bazată pe familiile din zonă şi omerta nu l-a mai salvat pe 'Rafilotto', cum era denumit acesta.

În buncărul în care se ascundea Diana, în vârstă de 56 de ani, s-au găsit două cărţi religioase, casete cu filmele 'Naşul' şi 'Capo dei capi', precum şi două pistoale automate pe care şeful mafiot nu le-a folosit, strigându-le poliţiştilor că se predă încă de când aceştia spărgeau cu pickhammerul peretele ascunzătorii.

Rafilotto era condamnat la închisoare pe viaţă pentru asociere de crimă organizată şi omucidere, iar odată cu el a fost arestat şi proprietarul locuinţei sub care fusese construită ascunzătoarea.

Pe lângă coordonarea derulării unor operaţiuni ale clanului, Raffaele Diana fusese declarat vinovat de justiţie şi pentru participarea în 1988 la uciderea unui alt şef al Camorrei, Paride Salzillo, într-o perioadă de reglări de conturi între generaţiile Camorrei napolitane, soldată cu victoria tinerilor de atunci, mult mai violenţi şi fără niciun scrupul în privinţa derulării operaţiunilor de trafic de droguri.

Ulterior, în anii '90, clanul Casalesi a devenit teroarea oraşului Napoli şi a întregii regiuni Campania, puterea şi violenţa lor fiind descrise în cartea 'Gomorra' a jurnalistului Roberto Saviano, în care era menţionat ca personaj şi Raffaele Diana. În acelaşi lot cu acesta mai fuseseră condamnaţi şi şefii Francesco Schiavone, supranumit 'Sandokan' şi Francesco Bidognetti, arestaţi în urmă cu câţiva ani.

Chiar şi ministrul de interne Roberto Maroni a ţinut să-i felicite pe poliţiştii din Napoli pentru capturarea 'boss-ului' Diana. 'Prinderea lui Diana e o altă lovitură grea dată clanului Casalesi, dovedind eficacitatea strategiei de combatere a criminalităţii organizate aplicată în teritoriu de guvern şi de Ministerul de Interne', a comentat Maroni.
Agerpres

×
Subiecte în articol: externe