x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Umberto Bossi: Italienii au emigrat să muncească, nu să omoare

Umberto Bossi: Italienii au emigrat să muncească, nu să omoare

09 Aug 2009   •   00:00

Liderul federalist al Ligii Nordului (LN), Umberto Bossi, a declarat că în trecut când italienii au fost nevoiţi să emigreze în afara Italiei "s-au dus să muncească, nu să omoare oameni", relatează presă italiană.



Bossi i-a răspuns astfel preşedintelui Camerei Deputaţilor, Gianfranco Fini, care cu prilejul comemorării a 53 de ani de la moartea a 136 de italieni în mina de cărbune din Marcinelle (Belgia), a reamintit cum în trecut "veneţienii, piemontezii şi lombarzii" au emigrat în alte ţări. Fini a adăugat că "trebuie să-i integrăm pe imigranţi garantându-le securitatea, dar mai ales trebuie să-i respectăm ca bărbaţi şi femei".

Declaraţii cărora liderul partidului federalist le-a răspuns cu o tentă rasistă. "Cel care munceşte fie, că este bărbat sau femeie, trebuie respectat, chiar dacă nu are acte în regulă. Însă, în noile condiţii, acesta trebuie judecat şi expulzat, când nu îndeplineşte cerinţele necesare pentru a rămâne în Italia, pentru că aşa dictează legea", a conchis Bossi.

Liga Nordului, parteneră de coaliţie cu Popolo de la Liberta /PDL/ condus de Silvio Berlusconi, a fost una din principalele promotoare a legii privind securitatea, care a intrat în vigoare sâmbătă şi care clasifică imigraţia clandestina drept infracţiune, între alte măsuri.

Noua lege prevede aplicarea unor amenzi de 5.000-10.000 euro imigranţilor fără acte înr egulă şi expulzarea rapidă din ţară. Noua dispoziţie nu prevede însă pedepse cu închisoarea pentru imigranţii aflaţi în situaţie ilegală în Italia.

×
Subiecte în articol: externe