x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un american, acuzat de divulgarea de informații confidențiale despre mii de purtători ai virusului HIV

Un american, acuzat de divulgarea de informații confidențiale despre mii de purtători ai virusului HIV

23 Feb 2019   •   20:00
Un american, acuzat de divulgarea de informații confidențiale despre mii de purtători ai virusului HIV
Sursa foto: jarun011/Getty Images/iStockphoto

Un american acuzat de divulgarea de informaţii confidenţiale despre mii de purtători ai virusului HIV din Singapore a fost inculpat în Statele Unite pentru posesie şi transfer ilegal de documente furate, au anunţat oficiali singaporezi, relatează AFP. 

Autorităţile din Singapore au anunţat luna trecută că date confidenţiale privind 14.200 de persoane infectate cu HIV, majoritatea străini, au fost postate pe internet. 

Potrivit acestora, Mikhy Farrera Brochez, cetăţean american purtător al virusului HIV, a dezvăluit datele, inclusiv numele şi adresele acestor persoane, după ce le-a obţinut de la un partener, un medic din Singapore. 

Mikhy Farrera Brochez a fost închis în Singapore în 2016 pentru că a ascuns că este purtător de HIV şi pentru diferite infracţiuni legate de droguri. El a fost expulzat în 2018. 

El va compărea miercuri în faţa unui tribunal. În declaraţii oferite la începutul lunii februarie publicaţiei Straits Times din Singapore, el s-a declarat nevinovat. 

Acest caz a provocat îngrijorare în Singapore, în special în rândul comunităţii LGBT şi printre ONG-urile implicate în lupta împotriva SIDA. 

Ministrul sănătăţii din Singapore, Gan Kim Yong, a dat recent asigurări că ţara sa face totul pentru a obţine extrădarea lui Mikhy Farrera Broche din Statele Unite şi pentru a-l aduce în faţa justiţiei. El a respins acuzaţiile că guvernul din Singapore a încercat să muşamalizeze cazul. 

HIV este încă un subiect extrem de sensibil în Singapore, o ţară cu o societate extrem de conservatoare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: virus hiv date confidentiale singapore