x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un american este ţinut OSTATIC de şase zile de angajaţii săi din China, care vor să fie concediaţi

Un american este ţinut OSTATIC de şase zile de angajaţii săi din China, care vor să fie concediaţi

27 Iun 2013   •   09:17
Un american este ţinut OSTATIC de şase zile de angajaţii săi din China, care vor să fie concediaţi
Sursa foto: MARK YU/EPA

Proprietarul unei uzine americane a explicat miercuri că este ţinut ostatic de şase zile în apropiere de Beijing de salariaţii săi, care vor să fie concediaţi pentru a primi indemnizaţii. Chip Starnes, care a ajuns recent la sediul companiei americane Specialty Medical Supplies pentru a concedia 30 de muncitori chinezi, a fost sechestrat vineri de ceilalţi salariaţi ai uzinei, în număr de aproximativ 100.

Aceştia din urmă cer să fie şi ei concediaţi, pentru a primi indemnizaţii, a declarat Starnes pentru AFP.

Pentru salariaţii care lucrează de multă vreme în uzina deschisă în urmă cu zece ani, indemnizaţiile ar putea ajunge cât salariul pe un an.

Starnes a acceptat principiul revendicării lor, miercuri, dar afirmă că mai sunt de rezolvat detalii tehnice. "Sunt dispus să plătesc indemnizaţii de plecare unor persoane care au deja de muncă pentru a trece la treabă", a declarat Starnes.

"Vor mai fi necesare cel puţin una sau două zile", a mai spus Starnes, care a explicat că primeşte hrană, poate să facă duş şi că autorităţile locale îi asigură securitatea, dar fără a putea interveni pentru eliberarea sa.


×