x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un an şi jumătate de închisoare pentru de Villepin

Un an şi jumătate de închisoare pentru de Villepin

20 Oct 2009   •   00:00

Procurorul care instrumentează cazul Clearstream cere o pedeapsă de 18 luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 45.000 de euro pentru fostul premier Dominique de Villepin. Celebra afacere în care acesta este inculpat vizează un denunţ calomnios la adresa actualului şef al statului, Nicolas Sarkozy, transmite AFP.

Dominique de Villepin este principala personalitate adusă în faţa tribunalului în afacerea Clearstream, sub acuzaţia că a luat parte, în 2004, la o manipulare menită să-l decredibilizeze pe Sarkozy. La acel moment, cei doi erau rivali în cursa pentru desemnarea candidatului dreptei la preşedinţia Franţei.

Numele mai multor persoane publice, inclusiv al lui Sarkozy, au fost adăugate pe listingurile bancare ale instituţiei financiare Clearstream, din Luxemburg. Ulterior, listingurile au fost trimise instituţiilor juridice iar asupra persoanelor care figurau în acele documente au planat suspiciuni serioase, de la deţinerea de conturi suspecte până la primirea de "atenţii" în cadrul unor tranzacţii cu armament.

Procurorul Jean-Louis Marin a apreciat, ieri, că Dominique de Villepin a avut cunoştinţă de această tentativă de manipulare iar faptul că a păstrat tăcerea l-a transformat în complice.

×
Subiecte în articol: externe