x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un aparat care poate fi folosit şi ca armă sonică va fi utilizat în timpul Olimpiadei de la Londra

Un aparat care poate fi folosit şi ca armă sonică va fi utilizat în timpul Olimpiadei de la Londra

12 Mai 2012   •   09:41
Un aparat care poate fi folosit şi ca armă sonică va fi utilizat în timpul Olimpiadei de la Londra

Ministerul apararii din Marea Britanie a confirmat ca in dotarea trupelor care vor asigura securitatea in timpul Olimpiadei se va afla si un aparat care poate fi folosit ca arma sonica, informeaza BBC.

"Long Range Acoustic Device" sau LRAD este un dispozitiv acustic cu raza lunga de actiune care este folosit, in principal, pentru a transmite mesaje verbale pe distante lungi.

Daca scopul primar al aparatului este sa serveasca drept o portavoce high-tech, LRAD poate emite si sunete foarte concentrate la mare distanta, provocand durere sau confuzie asupra persoanelor luate la tinta.

Mai mult, pe raza scurta, aparatul poate duce la surzirea victimei.

Dispozitivul LRAD a fost folosit, pana acum, de armata americana in Irak. De asemenea, cu ajutorul aparatului s-au reusit interventii incununate cu succes si impotriva piratilor somalezi.

"Dispozitivul LRAD va fi folosit, in principal, pentru a transmite mesaje si doar in cazuri extreme pentru dispersarea multimilor", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

×