x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion cu cel puţin 100 de pasageri la bord s-a prăbuşit în nordul Iranului

Un avion cu cel puţin 100 de pasageri la bord s-a prăbuşit în nordul Iranului

09 Ian 2011   •   19:55
Un avion cu cel puţin 100 de pasageri la bord s-a prăbuşit în nordul Iranului
145838-.jpgUn avion de pasageri iranian s-a prăbuşit în apropierea oraşului Orumiyeh din nordul Iranului, a anunţat televiziunea de stat de la Teheran. Aparatul aparţine companiei aeriene naţionale Iran Air, a precizat un oficial provincial.


Avionul decolase de la Teheran şi se îndrepta către oraşul Orumiyeh, aflat în nord-vestul ţării, având la bord cel puţin 100 de pasageri, a anunţat presa iraniană, citată de BBC News Online.

Conform primelor informaţii, aparatul s-a prăbuşit în apropierea oraşului Orumiyeh. Agenţia semioficială Fars afirmă că la bordul avionului se aflau 105 pasageri şi membri ai echipajului.

Potrivit serviciilor de urgenţă iraniene, cel puţin 50 de persoane au supravieţuit accidentului.

"Pentru moment, nu am primit informaţii despre numărul de victime. Însă 50 persoane rănite, dintre cele 105 aflate la bord, sunt în viaţă şi au coborât din avion", a declarat Gholam Reza Masoumi, reprezentant al serviciilor de urgenţă iraniene.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 19.45 (18.15, ora României), conform site-ului Internet al televiziunii de stat iraniene.

"Avionul a decolat de la Teheran cu o oră întârziere şi, din cauza condiţiilor climatice nefavorabile, s-a prăbuşit în apropiere de Orumiyeh", a declarat un reprezentant al autorităţilor locale.

Mai multe avioane iraniene au fost implicate în ultimii ani în accidente, provocate în principal de vechimea aparatelor şi lipsa programelor de întreţinere.

În iulie, un avion de pasageri a luat foc la aterizare la Mashhad, provocând moartea a 17 pasageri. Cu zece zile înainte, un aparat Tupolev a luat foc în plin zbor şi s-a prăbuşit în nordul Iranului, toate cele 168 de persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa în accident.

 

×