x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion F16 israelian s-a prăbușit după un atac al unor „ținte iraniene” în Siria

Un avion F16 israelian s-a prăbușit după un atac al unor „ținte iraniene” în Siria

10 Feb 2018   •   11:00
Un avion F16 israelian s-a prăbușit după un atac al unor „ținte iraniene” în Siria
Sursa foto:

Un avion de luptă F16 israelian s-a prăbuşit sâmbătă în Israel în timp ce armata lansa atacuri împotriva unor 'ţinte iraniene' în Siria după ce interceptase o dronă venită din teritoriul sirian, a anunţat armata, relatează AFP. 

'Forţele de apărare din Israel au vizat sisteme de control iraniene în Siria care au trimis drona în spaţiul aerian israelian', a declarat pe Twitter un purtător de cuvânt al armatei, locotenent Jonathan Conricus. 

'Tiruri antiaeriene siriene intense, un F16 s-a prăbuşit în Israel, piloţii sunt teferi şi în siguranţă', a indicat purtătorul de cuvânt. 

Un comunicat al armatei a precizat că forţele israeliene au identificat o 'dronă iraniană' lansată din Siria şi a interceptat-o în spaţiul aerian israelian cu un elicopter de luptă. 

Poliţia a anunţat că avionul F16 s-a prăbuşit în regiunea Jezreel, la est de oraşul Haifa, în nordul Israelului. 'Iranul este responsabil de această gravă încâlcare a suveranităţii israeliene', a menţionat de asemenea purtătorul de cuvânt al armatei.

AGERPRES

×