x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion militar al forţelor chiliene, cu 21 de oameni la bord, s-ar fi prăbuşit în Oceanul Pacific

Un avion militar al forţelor chiliene, cu 21 de oameni la bord, s-ar fi prăbuşit în Oceanul Pacific

03 Sep 2011   •   07:51
Un avion militar al forţelor chiliene, cu 21 de oameni la bord, s-ar fi prăbuşit în Oceanul Pacific

21 de persoane si-ar fi pierdut viata dupa ce un avion al armatei chiliene s-a prabusit in Oceanul Pacific, in drum spre insulele izolate Juan Fernandez, situate la circa 670 de kilometri in largul coastei chiliene, anunta BBC.

Potrivit ministrului chilian al Apararii, Andres Allamand, avionul Casa-212 a incercat sa aterizeze de doua ori pe aeroportul de pe insula inainte de a fi dat disparut. Conditiile meteorologice din zona erau nefavorabile, vantul batea cu putere, iar bagaje ale pasagerilor au fost vazute in apa, la circa un kilometru de pista de aterizare, a precizat primarul insulelor.

"Presupunem ca a fost un accident si ca nu exista supravietuitori", a afirmat Leopoldo Gonzalez. Insa Allamand a subliniat ca avionul este considerat in continuare "disparut".

O fregata a marinei se deplaseaza in zona, insotita de un elicopter, pentru operatiunea de cautare si salvare.

La bordul aparatului se afla si o echipa de televiziune, printre care prezentatorul popular in tara Felipe Camiroaga. Zeci de persoane au aprins lumanari si s-au rugat in fata televiziunii nationale din Santiago, unde lucra echipa TV.


×