x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un băiat de 8 ani cu o boală de piele rară a cunoscut un câine care suferă de aceeaşi afecţiune

Un băiat de 8 ani cu o boală de piele rară a cunoscut un câine care suferă de aceeaşi afecţiune

24 Mar 2017   •   23:00
Un băiat de 8 ani cu o boală de piele rară a cunoscut un câine care suferă de aceeaşi afecţiune

Un băiat cu vitiligo, o boală rară, este acum mândru de petele de pe pielea sa după ce a cunoscut un câine care suferă de aceeaşi afecţiune, informează miercuri aol.com. 

Carter Blanchard, de 8 ani, din Arkansas, are un nou prieten, Rowdy, un Labrador Retriever în vârstă de 14 de ani, din Oregon. 

Atât băiatul, cât şi câinele au fost diagnosticaţi în august 2015 cu vitiligo, o boală inofensivă auto-imună care cauzează o lipsă de pigment în anumite zone ale pielii. 

"Când a fost diagnosticat, Carter era la grădiniţă", a declarat mama lui, Stephanie Adcock, pentru InsideEdition.com. "Copiii nu erau maliţioşi sau răzbunători, dar spuneau ce au observat şi acest lucru începea să-l deranjeze". Într-un timp, băiatul spunea că nu vrea să meargă la şcoală de teamă că ceilalţi copii ar râde de el şi l-ar şicana. 

Totul s-a schimbat când Carter şi mama lui au zburat mai mult de 2.000 de mile pentru a-l întâlni pe Rowdy. Adcock a declarat că a ţinut legătura cu proprietara lui Rowdy, Niki Umbenhower, după ce a văzut câinele ei în mediul online. ''A făcut o rotire de 180 de grade. Am închis cercul. Acum este mândru de el însuşi. Crede că noi avem pielea plictisitoare pentru că nu avem vitiligo'', a spus mama lui Carter. 

Dându-şi seama că animalul său de companie are capacitatea de a-i ajuta pe copiii cu vitiligo să se împace cu pielea lor decolorată, Umbenhower vrea să-i ajute şi pe alţii să lupte cu această boală.AGERPRES

×