x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat a fost condamnat la 34 de pedepse consecutive de închisoare pe viață

Un bărbat a fost condamnat la 34 de pedepse consecutive de închisoare pe viață

03 Noi 2022   •   12:35
Un bărbat a fost condamnat la 34 de pedepse consecutive de închisoare pe viață
Sursa foto: Hepta

 Nikolas Cruz, în vârstă de 24 de ani, își va petrece restul anilor după gratii după ce a fost condamnat oficial la închisoare pe viață pentru uciderea în masă a 17 studenți și membri ai personalului liceului Marjory Stoneman Douglas din 14 februarie 2018.

Sentința a venit după două zile în care părinții, soțiile, frații și alte rude ale victimelor ucise și unii dintre răniții supraviețuitori au mers la pupitru pentru a i se adresa față în față.

Judecătorul s-a pronunțat după ce juriul din procesul carea durat trei luni al lui Cruz a votat 9-3 pe 13 octombrie pentru a-l condamna la moarte, dar legea din Florida cere unanimitatea pentru ca sentința să fie impusă.

Masacrul din Florida

Pe 14 februarie 2018, Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, a deschis focul asupra studenților și personalului de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Florida, ucigând 17 persoane și rănind alte 17. Cruz, fost elev al școlii, a fugit de la fața locului pe jos, amestecându-se cu alți elevi, și a fost arestat fără incidente aproximativ o oră mai târziu în Coral Springs din apropiere. Masacrul comis de el este cel mai terifiant atac într-un liceu din istoria Statelor Unite, depășind tragedia de la Liceul Columbine, unde au fost ucise 15 persoane, inclusiv făptașii, în Colorado, în aprilie 1999. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×