x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un blogger a fost TORTURAT, SCALPAT şi DECAPITAT

Un blogger a fost TORTURAT, SCALPAT şi DECAPITAT

21 Mai 2015   •   11:48
Un blogger a fost TORTURAT, SCALPAT şi DECAPITAT

Trupul decapitat al unui blogger brazilian cunoscut pentru dezvăluiri legate de corupţia din această ţară, a fost găsit în zona de sud-est a statului Minas Gerais, au declarat, miercuri, surse din poliţie, relatează The Guardian.

Evany Jose Metzker, în vârstă de 67 de ani, a fost dat dispărut cu cinci zile înainte ca trupul acestuia să fie găsit în apropierea localităţii braziliene Padre Paraiso.

"Mâinile erau legate la spate iar trupul prezenta urme de tortură" a declarat aceeaşi sursă, după care a mai spus că motivul asasinatului pare să fi fost recenta investigaţie a blogger-ului legată de prostituţia infantilă şi traficul de droguri.

Toate documentele lui Metzer, inclusiv banii şi cardurile bancare, au fost găsite în apropierea cadavrului. Sursa citată a mai povestit că poliţia nu exclude nici varianta unei crime pasionale.

Ofiţerul de poliţie a dorit să îşi păstreze anonimatul pentru că nu era autorizat că facă vreo declaraţie.

Preşedintele Uniunii Jurnaliştilor din Minas Gerais a declarat că "Crima este de o barbarie îngrozitoare, această fată a îngrozit atât Minas Geraic cât şi toată Brazilia. Metzer a fost decapitat, scalpat şi torturat", după care a mai adăugat că "În Brazilia este un climat de teroare care intimidează reporterii".

Carlos Lauria, un coordonator al programului american din Comitetul pentru Protecţia Jurnaliştilor, a relatat că cel puţin 14 jurnalişti brazilieni au fost asasinaţi din 2011 până acum ca represalii faţă de munca reporterilor făcând din Brazilia o ţară deosebit de periculoasă pentru jurnalişti.

×
Subiecte în articol: Evany Jose Metzker