x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un Boeing B777, cu 239 de persoane la bord, a dispărut de pe radar. Urme de combustibil, găsite în Marea Chinei de Sud (VIDEO)

Un Boeing B777, cu 239 de persoane la bord, a dispărut de pe radar. Urme de combustibil, găsite în Marea Chinei de Sud (VIDEO)

08 Mar 2014   •   08:48
Un Boeing B777, cu 239 de persoane la bord, a dispărut de pe radar. Urme de combustibil, găsite în Marea Chinei de Sud (VIDEO)
UPDATE 15:22 - Avioane vietnameze plecate în căutarea avionului companiei Malaysia Airlines, dispărut sâmbătă deasupra Vietnamului, au reperat două dâre paralele de carburant de-a lungul câtorva kilometri în Marea Chinei Meridionale, a declarat un înalt reprezentant militar vietnamez, potrivit AFP, citată de Agerpres.

'Două dintre avioanele noastre au detectat două dâre de carburant pe o lungime de circa 15-20 de kilometri, aflate în paralel şi la circa 500 de metri una de cealaltă', a declarat în direct la televiziunea publică generalul Vo Van Tuan, care a adăugat că au fost trimise nave la faţa locului.

UPDATE 14:58
- Echipele de salvare au suspendat până duminică operaţiunile aeriene de căutare ale avionului aparţinând companiei Malaysia Airlines, care a dispărut sâmbătă de pe radare în timp ce survola Golful Thailandei, la sud de Vietnam, a informat compania aeriană, potrivit EFE, citată de Agerpres. Măsura a fost luată deoarece în regiune s-a lăsat deja întunericul.

UPDATE 13:00
- Agenția de știri chineză Xinhua relatează că avionul dispărut s-a prăbușit în Vietnam, în apropiere de insula Tho Chu, coasta sudicî a Vietnamului. Toate navele din regiune ar fi fost trimise în zonă unde se suspectează că s-ar fi prabușit avionul. CNN susține că autoritățile din Malaezia consideră incorecte aceste informații.

UPDATE 08:53
- Un oficial din marina vietnameză ar fi declarat pentru media de stat de la Hanoi că aeronava s-ar fi prăbușit în Marea Chinei de Sud, scrie Reuters. Potrivit unor informaţii preliminare, avionul s-ar fi prăbuşit la 153 de mile (300 km) distanţă de insula Tho Chu, situată la nord nord-vest de capul Ca Mau, între Vietnam şi Malaysia.

Informaţia nu a fost confirmată nici de compania Malaysian Airlines.

În avionul dispărut se aflau 152 de pasageri chinezi, 38 din Malaysia, 12 indonezieni, șapte australieni, trei americani, trei francezi, câte doi pasageri din Noua Zeelandă, Ucraina și Canada și câte unul din Italia, Taiwan, Olanda și Austria. Printre pasageri se aflau și doi copii.
............................................

Malaysia Airlines a scris pe contul său de Twitter că zborul MH370 a pierdut contactul cu centrul de control al traficului aerian de la Subang, sâmbătă, la ora 02.40 (vineri, 18.40 GMT). Zborul MH370, operat cu un aparat Boeing B777-200, a decolat din Kuala Lumpur sâmbătă la ora 00.41 (vineri, 16.41 GMT) şi trebuia să aterizeze la Beijing la ora 06.30 (vineri, 22.30 GMT).

La bordul avionului se aflau 227 de pasageri, printre care doi copii, şi 12 membri ai echipajului.

Potrivit mass-media chineze, avionul nu a intrat în spaţiul aerian al Chinei, legătura cu el a fost pierdută pe teritoriul Vietnamului.

'Avionul a pierdut contactul în spaţiul aerian al provinciei Ca Mau, înainte să poată intra în contact cu controlul aerian din oraşul Ho Şi Min', se precizează într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul guvernului vitenamez.

Malaysia Airlines acţionează în prezent împreună cu autorităţile care au trimis în acţiune o echipă de căutare şi salvare pentru a localiza avionul.

×