x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un candidat mort de COVID-19, câștigătorul alegerilor pentru Camera Reprezentanților din Dakota de Nord

Un candidat mort de COVID-19, câștigătorul alegerilor pentru Camera Reprezentanților din Dakota de Nord

04 Noi 2020   •   11:51
Un candidat mort de COVID-19, câștigătorul alegerilor pentru Camera Reprezentanților din Dakota de Nord
Sursa foto: Foto: Facebook/ David Andahl

David Andahl, candidat la Camera Reprezentanților din partea statului american Dakota de Nord, a câștigat alegerile, marți, în ciuda faptului că acesta a murit în urmă cu o lună, în urma infecției cu COVID-19.

Andahl, în vârstă de 55 de ani, a rămas pe buletinele de vot, în mare parte pentru că votul prin corespondență începuse înainte de tragica veste, potrivit USA Today.

Procurorul general din Dakota, Wayne Stenehjem, a explicat că Andahl are dreptul să participe în continuare la procesul electoral, dat fiind că primii alegători și-au trimis voturile cu 40 de zile înainte de data scrutinului.

„Dacă un candidat decedat primește majoritatea voturilor, candidatul este ales. Totuși, dacă respectivul candidat a murit, atunci acesta nu se califică și locul este vacant”, a spus procurorul Stenehjem.

Institutul pentru Evaluarea Sănătății de la Universitatea din Washington a atras atenția, luna trecută, că rata de mortalitate continuă să crească în Dakota de Nord.

„În prezent, Dakota de Nord are cea mai mare rată de mortalitate de COVID-19 din lume”, se arată într-un comunicat al Institutului.  

Mama politicianului, Pat Andahl, a declarat pentru cotidianul local The Bismarck Tribune că fiul său a avut „foarte mare grijă” în timpul pandemiei și era dornic să ocupe o funcție publică.

×