x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cardinal a decedat la ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea

Un cardinal a decedat la ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea

de Marina Constantinoiu    |    01 Mai 2011   •   16:44
Un cardinal a decedat la ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea
Sursa foto: /Reuters

163214-cardinal-mort.jpgCardinalul spaniol Agustin Garcia Gasco Vicente, fost arhiepiscop al Valenciei, a decedat duminică în urma unui infarct, cu puţin timp înainte de beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea, la care venise să asiste, au anunţat surse de la Vatican pentru agenţia I.media, preluată de AFP.

Prelatului i s-a făcut rău, acesta fiind transfera la un spital din apropierea Vaticanului, unde a decedat după un infarct.

Capitala italiană a găzduit peste un milion de persoane, duminică, pentru ceremonia de beatificare a unuia dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi Sfinţi Părinţi ai Bisericii Catolice. Potrivit presei italiene, numeroase persoane au avut probleme de sănătate în timpul slujbei, care a urmat unei suite de rugăciuni la care au participat 200.000 de credincioşi şi care s-a prelungit până târziu în noapte.

 

Cardianul Agustin a părăsit dioceza sa din Valencia în ianuarie 2009, înainte de a împlini 78 de ani. El a venit la Roma şi la Vatican ca mii de alţi preoţi, episcopi şi cardinali din întreaga lume, pentru a lua parte la ceremonia de beatificare a lui Karol Wojtyla de către succesorul său, Benedict al XVI-lea.



×