x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un consilier al lui Gordon Brown s-a îmbolnăvit de gripă porcină

Un consilier al lui Gordon Brown s-a îmbolnăvit de gripă porcină

13 Iul 2009   •   00:00

Unul dintre consilierii premierului britanic Gordon Brown a contractat gripă A H1N1, motiv pentru care i s-a interzis participarea la summitul G8 din Italia.



Consilierul premierului britanic pentru schimbări climatice, Michael Jacobs, ar fi contractat gripa în timpul unei vizite de lucru în Mexic, ţară în care a apărut pentru prima dată virusul, relatează Sky News, citat de Mediafax.

Potrivit Sky News, Jacobs a întrerupt orice contact direct cu premierul în urmă cu două săptămâni, imediat ce au început să se manifeste primele simptome ale bolii.

Acestuia i s-a cerut să nu participe la summitul G8 organizat în oraşul L'Aquila, din Italia, de teamă că ar contamina alţi delegaţi. În schimb, el a fost la curent cu negocierile prin intermediul telefonului.

"Au fost luate măsuri la Downing Street şi la Civil Service pentru a reduce la minim răspândirea gripei A H1N1", a declarat un purtător de cuvânt din cadrul Guvernului Marii Britanii. "Guvernul a dat indicaţii responsabililor tuturor departamentelor şi au fost furnizate numeroase informaţii funcţionarilor referitoare la modalitatea de acţiune în momentul depistării de cazuri suspecte", a adăugat el.

Potrivit avertizărilor specialiştilor, Marea Britanie s-ar putea confrunta zilnic cu peste 100.000 de noi cazuri de gripă A H1N1 în cazul în care se menţine rata răspândirii bolii.

×
Subiecte în articol: externe