x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un consilier apropiat al preşedintelui afgan, asasinat la Kabul

Un consilier apropiat al preşedintelui afgan, asasinat la Kabul

18 Iul 2011   •   07:03

Jan Mohammad Khan, un consilier apropiat presedintelui afgan Hamid Karzai, fost guvernator al provinciei Uruzgan, a fost asasinat duminica seara la domiciliul sau din Kabul, impreuna cu un deputat din aceasta provincie meridionala, anunta politiei, citata de AFP.

Asasinarea lui Khan, descris ca o persoana "foarte apropiata" de seful statului, are loc la o saptamana dupa cea a fratelui vitreg al lui Karzai, Ahmed Wali Karzai, ucis la domiciliul sau din Kandahar, regiune in care era o persoana foarte influenta.

"Jan Mohammad Khan si (deputatul Mohammad Hashem) Watanwal au fost asasinati" de cel putin doi agresori care au luat cu asalt domiciliul primului, a anuntat un purtator de cuvant al politiei din Kabul, Hashmat Stanikzai, adaugand ca cel putin unul dintre atacatori a fost ucis.

"Fortele de securitate au intrat in casa in care atacatorii au luat pozitie", a declarat el, precizand ca atacul pare terminat. Tirurile au incetat la scurt timp dupa ora 00.30 (23.00 ora Romaniei) si calmul a revenit, potrivit unui locuitor al cartierului.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne, Siddiq Siddiqi, a afirmat, la randul sau, ca atacatorii "nu sunt kamikaze", relateaza AFP, citata de Mediafax.

Un prim atacator a fost ucis, dar al doilea a rezistat mai mult la etajul trei al casei, a continuat el, adaugand ca politia este in cautarea lui.

Soarta familiei lui Jan Mohammad Khan nu este cunoscuta inca. "Vecinii sustin ca familia a parasit casa, in timp ce altii afirma ca aceasta este in continuare in interior", a declarat Stanikzai.

Mobilul atacatorului, care a fost ucis, ramane necunoscut, chiar daca talibanii au revendicat atacul.

×