x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un elicopter civil rusesc, cu opt persoane la bord, s-a prăbuşit în largul arhipelagului norvegian Svalbard

Un elicopter civil rusesc, cu opt persoane la bord, s-a prăbuşit în largul arhipelagului norvegian Svalbard

26 Oct 2017   •   20:50
Un elicopter civil rusesc, cu opt persoane la bord, s-a prăbuşit în largul arhipelagului norvegian Svalbard
Sursa foto: SRA Jerry Morrison/

Un elicopter civil rusesc de tipul MI-8 s-a prăbuşit joi după-amiază în largul arhipelagului norvegian Svalbard, în Oceanul Arctic, şansele de supravieţuire ale celor opt persoane aflate la bordul aparatului fiind minime, având în vedere condiţiile meteo din zonă, unde temperatura aerului şi a apei este în jur de 0 grade, informează AFP. 

Două elicoptere norvegiene şi mai multe ambarcaţiuni desfăşoară operaţiuni de căutare în zona unde se presupune că s-a prăbuşit elicopterul, dar deocamdată au fost descoperite doar două pete de ulei la suprafaţa apei, nefiind clar dacă acestea provin de la acest elicopter. 

'Este un elicopter civil, care aparţine societăţii Arktikougol şi efectua zboruri pentru mineri între Longyearbyen et Barentsburg. Era un zbor neobişnuit', a declarat consulul rus în Svalbard. 

Conform presei ruse, la bordul aparatului se aflau cinci membri ai echipajului şi trei cercetători, toţi ruşi. 

Conform tratatului de la Paris din anul 1920, Norvegia deţine suveranitatea asupra arhipelagului Svalbard, însă toţi cetăţenii statelor semnatare ale respectivului tratat pot desfăşura activităţi economice în acel arhipelag. În baza acestui tratat Rusia exploatează cărbune la Barentsburg, unde lucrează câteva sute de mineri ruşi şi ucraineni.AGERPRES

×